ezoterismuluman.blogspot.ro Web analytics


vineri, 2 mai 2014

DACA VREI SA AI NOROK IN VIATZA !!!


Daca vrem sa avem noroc, trebuie sa-l chemam. Este un principiu elementar. Dificultatea consta in a lasa energia sa vina in sine, intr-o maniera naturala, spontana si lucida, aceasta substanta atemporala care ne protejeaza si ne inspira.
Nimic nu este mai bun pentru a primi norocul si a-l fructifica decat meditatia cu seninatate in padure. Magia vegetala ne purifica gandurile. Comunicarea cu un arbore ne da curaj si forta. Dupa ce ati descoperit intuitiv care este copacul care va corespunde cel mai bine, nu va mai ramane decat sa va puneti pe aceeasi lungime de unda cu el. Aceasta apropiere instinctiva de misterul vegetal este doar un prim pas pe calea ritualului. Imediat se pune in miscare vechea lege a analogiei. Tot ce vi se intampla in viata, rau sau bine, vine adesea catre voi numai in virtutea legii ineluctabile si foarte subtile a corespondentelor.
Observarea atenta a acestui fenomen se gaseste la originea principiului sincronicitatii. Psihologul Carl Gustav Jung a observat adesea fenomene curioase de sincronicitate. De exemplu, in momentul precis in care va ganditi la un prieten despre care nu mai stiti nimic de mult, acesta tocmai va bate la usa. Sau visati o pisica roscata si, atunci cand va treziti, vedeti de la fereastra o frumoasa pisica roscata traversand strada. Spiritul nostru pare capabil sa produca un tip anume de situatii. Se mai spune ca „cine se aseamana se aduna”. Este principiul gregaritatii. Mai multi indivizi care se afla in acelasi grup seamana in mod straniu intre ei. Printr-un fel de mimetism in acelasi timp natural si inconstient, sunt imbracati in acelasi fel, au aceleasi expresii ale fetei, acelasi fel de a merge sau o intonatie asemanatoare a vocii… Efectiv, cine se aseamana se aduna, si acest principiu al magnetizarii si al simultaneitatii se adevereste in fiecare moment al existentei noastre.
Ritualul propus aici se bazeaza in mod esential pe respiratie si pe capacitatea spiritului de a imagina o alta realitate, mult mai conforma cu dorintele de reusita si de fericire. In prima joi dupa luna plina, la cinci dimineata, de cateva ori pe sezon, practicati acest ritual pentru a atrage norocul. Puneti un vas de portelan cu un trandafir frumos (galben sau rosu). Decontractati-va fiecare muschi al corpului si respirati profund, in ritmul vostru, fara sa va fortati prea mult. Imaginati-va brusc norocul sub infatisarea unei nimfe gratioase. Doriti-o cu toata forta. Canalizati-va dorinta catre scopul pe care il urmariti. Faceti sa creasca in voi energia sansei. O sa aveti rapid o senzatie de caldura la nivelul panteceului si furnicaturi placute in degete. Acum indreptati-va atentia catre frumusetea trandafirului. Imaginati-va ca Zeita a luat infatisarea acestei flori. Cereti-i sa va ajute, invocati puterea ei, sa va protejeze si sa va sfatuiasca.

Perceptia profana a timpului nu are loc in acest ritual. Se deschide o poarta spre invizibil. Daca dorinta voastra este autentica, daca actiunea este motivata, fructele arborelui norocului va vor cadea in brate. Nu fiti niciodata lacom, nerabdator sau posesiv. Daca la capatul unei anume perioade de timp (de cateva zile pana la cateva saptamani) norocul va surade din nou, straduiti-va sa ii ajutati pe altii, aduceti bucuria si reconfortati-i pe cei care sufera si sunt disperati, transmiteti flacara sfintei cunostinte, luminati tenebrele acestei lumi ignorante, aratati-va demni de aceste comori pe care vi le aduce Destinul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

com...!