ezoterismuluman.blogspot.ro Web analytics


sâmbătă, 17 octombrie 2015

Dumnezeu nu a creat Universul! Fizicienii au descoperit cine stă în spatele creației

O echipă de fizicieni canadieni a descoperit secretele formării Universului. El nu a fost creat de un dumnezeu omniprezent, ci din niște particule speciale, pe care le-au numit virtuale.
De-a lungul timpului, numeroși au fost cei care au încercat să descopere secretul formării spațiului din care facem parte. Pentru că nicio teorie nu părea plauzibilă, religia a venit cu un răspuns prompt: Dumnezeu este cel care stă la baza tuturor lucrurilor.
O echipă de fizicieni din Ontario, Canada, a descoperit că Universul nu a fost creat peste noapte de divinitate, ci are la bază niște particule virtuale. Aceste particule bizare conțin o cantitate foarte mică de energie și una mai mică de timp. Ceea ce este foarte greu de explicat este cum o cantitate atât de mică de energie poate duce la formarea unui univers imens?
Supuse teoriei inflației, particulele virtuale tind să-și dezvolte energia și timpul spre infinit. „Universul nostru încă nu este nimic, un nimic ordonat”, susține prof Mir Faizal, unul dintre cercetătorii canadieni.

Chiar dacă aceste particule virtuale conțin o formă de energie, specialiștii susțin că le-au testat la CERN și că au descoperit că ele pot fi create din nimic.
Aceasta este și cauza pentru care Universul a ajuns la vârsta de 13, 8 miliarde de ani și chiar dacă expansiunea sa a devenit una mai lentă, ea există și ajută la dezvoltarea permanentă a spațiului-timp. Cu alte cuvinte, Universul crește constant, dar sigur și este posibil ca niciodată să nu se oprească.
Un alt fapt interesant este că energia negativă a Universului și masa totală a materiei se anulează reciproc. Acest fapt face ca Universul să fie echivalent cu zero, ceea ce semnifică că este un nimic, unul ordonat perfect.

Întrebat dacă Dumnezeu are un rol în acest univers, Faizal a spus că „dacă te referi la Dumnezeu precum la o superputere universală, capabilă să-și depășească propriile legi, atunci el nu există. Dar dacă te referi la el precum la un matematician eminent, atunci, da, Dumnezeu stă la baza legilor universale”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

com...!