ezoterismuluman.blogspot.ro Web analytics


sâmbătă, 10 octombrie 2015

Mesia lui Cezar – Conspirația romană care l-a inventat pe Isus

Cine a fost Isus Cristos? De ce nu există nicio dovadă arheologică a existenței sale? Cine a scris evangheliile și de ce la redactarea lor s-a folosit limba greacă și nu în ebraica sau aramaica? Cum se face că centrul creștinismului este dintotdeauna la Roma? De ce primul papă și sfinții creștini timpurii au fost cu toții membri ai familiei romane conducătoare a lui Flavius Cezar? Aceste film documentar este o incursiune spre identitatea reală a unui Isus Cristos pe care creștinătatea a fost păcălită să îl venereze timp de peste 2000 de ani.
Cercetările recente cu privire la originile creștinismului explică, într-o ipostază cu totul nouă, ce este Vechiul Testament, cine este adevăratul Isus și faptul că “a doua venire” a lui Mesia este un fenomen care, de fapt, a avut deja loc. Informațiile prezentate în acest film documentar demonstrează că Isus Cristos a fost invenția Curții Imperiale de la Roma. Scopul conducătorilor romani ai vremii a fost unul pur politic: să ofere o versiune a unui “Mesia pacificator”, ca alternativă la liderii revoluționari care zguduiau Israelul secolului primului secol al erei noastre și amenințau puterea Romei. Această descoperire se fundamentează pe similitudinile dintre evanghelii și opera istoricului evreu Flavius Iosefus, texte care au apărut consecutiv.
Unii dintre noi s-ar putea simți dezorientați de această analiză. Joseph Atwill, autorul cărții pe care se bazează acest documentar, afirma: “Cartea mea nu reprezintă în niciun fel o critică adusă credinței creștine contemporane. M-am simțit obligat să public rezultatele descoperirilor pentru că astfel am putea înțelege mai bine atât originile și scopul antisemitismului, cât și modul în care guvernele se folosesc de propagandă pentru controlul populației.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

com...!