ezoterismuluman.blogspot.ro Web analytics


luni, 28 aprilie 2014

BU: Arta metafizicii chineze de a descifra visele


Vechii chinezi au impus un sistem de metafizica integralist, bazat atata pe observarea repetitivaitatii ciclurilor anuale, ale manifestarii energetice, traversand cele cinci elemente (foc, pamant, metal, apa, lemn) cu cele doua polaritati (yang si yin), cat si pe gasirea analogiilor cu manifestarile unor animale mitologice (cele dousprezece dintre ele, care au raspuns chemarii lui Buddha).
Una dintre cele cinci arte fundamentale care definesc spiritualitatea chineza se numeste BU si se ocupa de diverse forme de divinatie. Printre altele, se numara si interpretarea viselor in care apar diferite forme de viata. Chinezii stiu ca noi continem informatia intregului univers, si ca atare putem rezona, pe paliere energetice, cu tot ceea ce se afla in dinamica si potentialul cosmic. Ne scaldam cu totii in aceeasi mare a Qi-ului. Bazata pe observare, analiza si analogie, arta BU te ajuta sa gasasesti semnificatia simbolica a viselor.
Iata cateva repere interesante, daca visezi:
  1. Pasari: In general  aduc prosperitate, veşti bune şi fericire în familie.  Ciocul înseamnă o schimbare de domiciliu, iar cuibul – independenţă şi siguranţă. Daca in cuib exista  oua, acestea simbolizează banii. Daca hraniti pasarile  inseamna ca este posibil sa castigati niste bani, in viitorul apropiat . Daca aruncati semintele pe jos arata ca afacerile vor prinde radacini si se vor dezvolta. Daca le visati  zburand, inseamnă noroc, iar cele care ciripesc indica succesul. Pasarile cu peajul colorat, dublează norocul.Un stol  indica armonie, bucurie şi dragoste.
  2. Caini:  indica faptul ca valorile şi intentiile personale pozitive va pot juta sa progresaţi. Daca, in vis, cainele este prietenos, afectuos, sugereaza caştiguri mari şi prieteni buni. Daca latra vesel, indică o viaţă socială agreabilă. Dacă este mare şi puternic, atunci se prefigureaza un protector important. 
  3. Pesti: indica fericirea şi belşugul, precum şi fertilitatea şi conceperea de copii. Prinderea unui peşte inseamnă dezvoltare personală. Daca inoata intr-o apa limpede sunt un semn excelent ca în curând veţi dobândi  putere personală. Peştii dintr-un acvariu indica micile bucurile ale vietii, iar cei coloraţi – bucuria şi tihna. Daca, in vis gatiti, sau mancati peste, proiectele in care sunteti implicati, vor avea succes. Cand pescuiti inseamna ca este posibil sa va confruntati cu mistere pe care le puteti rezolva.
  4. Insecte: simbolizeaza caştiguri financiare şi un trai imbelşugat. Despre insecte se mai spune că simbolizează precizia, atentia şi sensibilitatea. Aveti nevoie de organizare si de selectare a valorilor in care investiti timp si energie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

com...!