ezoterismuluman.blogspot.ro Web analytics


duminică, 27 aprilie 2014

Dupa ce-o sa cititi acest articol, toata viata o sa vedeti bananele cu alti ochi!



Dupa ce veti citi acest articol, nu ne vom mai uita la o banana in acelasi fel din nou. Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza , fructoza si glucoza, toate fiind combinate cu fibre. O banana ofera extrem de multa energie. Cercetarile au dovedit ca doar doua banane furnizeaza suficienta energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. Nu e de mirare ca banana este fructul numarul 1 al celor mai importanti sportivi din lume. Dar energia nu este singurul aspect pe care il ofera o banana; acest fruct, de asemenea, ne poate ajuta la vindecarea sau la prevenirea unui numar substantial de boli.
Depresia: Potrivit unui studiu recent efectuat de specialisti, persoanele care sufera de depresie se simt mult mai bine dupa ce mananca o banana. Acest lucru se datoreaza faptului ca bananele contin triptofan, un tip de proteina pe care organismul il transforma in serotonina, care imbunatateste starea de spirit si, in general, va face sa va simtiti mai fericiti.
Sindromul premenstrual: Uitati de pastile, mancati o banana. Vitamina B6 din acest fruct regleaza nivelul de glucoza din sange, ceea ce poate afecta starea dvs de spirit.
Anemia: bogate in fier, bananele pot stimula productia de hemoglobina din sange si astfel ajuta in caz de anemie.
Hipertensiunea arteriala: Acest fruct tropical unic este extrem de bogat in potasiu si sarac in sare, ceea ce-l face perfect pentru scaderea tensiunii arteriale, reducand riscul accidentelor vasculare.
Lipsa puterii de concentrare: Mai multi elevi de la o scoala din Anglia au facut un experiment, consumand mai multe banane zilnic. Cercetarile au aratat ca aceste fructe pline de potasiu i-au ajutat pe elevi sa se concentreze mai bine si sa ia examenele mai usor.
Constipatia: bogate in fibre, bananele pot ajuta la restabilirea ciclului normal al digestiei intestinale, fara a mai fi nevoie de a recurge la tot felul de laxative.
Mahmureala: Unul dintre cele mai rapide moduri de a vindeca o mahmureala este acela de a face un milkshake de banane, indulcit cu miere. Bananele calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, readuc la nivel normal zaharul din sange, in timp ce laptele calmeaza si va rehidrateaza organismul.
Arsurile la stomac: Bananele au un efect antiacid natural in organism, asa ca, daca suferiti de arsuri la stomac, incercati sa mancati o banana pentru a va linisti stomacul.
Intepaturile de tantari: Daca v-au muscat tantarii, si va irita puternic pielea, inainte de a folosi tot felul de creme antialergice, incercati sa frecati zona afectata cu interiorul unei coji de banane. Veti observa cat de uimitor se reduce inflamatia si iritarea.
Sistemul nervos: Bananele sunt bogate in vitamine B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.
Ulcerele: Banana este folosita ca hrana dietetica impotriva tulburarilor intestinale, ca urmare a texturii sale moi. Ea neutralizeaza supraaciditatea si reduce iritarea prin acoperirea mucoasei stomacului.
Asadar, o banana este, intr-adevar, un remediu natural pentru mai multe boli. Atunci cand o comparam cu un mar, observam ca banana are de patru ori mai multe proteine​​, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe vitamine si minerale. De asemenea, banana este bogata in potasiu si este unul dintre cele mai bune alimente hranitoare, asa ca putem spune “o banana pe zi tine doctorul departe”, decat binecunoscuta zicere “un mar pe zi tine doctorul departe”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

com...!