ezoterismuluman.blogspot.ro Web analytics


luni, 28 aprilie 2014

Ghid de supravieţuire. Cum puteţi scăpa cu viaţă dacă vă loveşte un fulger


Chiar dacă pare puţin probabil să fiţi loviţi vreodată de un fulger, acest lucru se întâmplă mai des decât cred cei mai mulţi oameni. Prin urmare, este bine să cunoaşteţi câteva detalii despre cum puteţi evita acest accident şi ce trebuie să faceţi dacă totuşi aţi fost fulgeraţi.
Publicaţia Art of Manliness a realizat un infografic în care vă arată în ce poziţie trebuie să staţi dacă sunteţi surprinşi de o furtună şi nu aveţi unde să vă adăpostiţi.
Un fulger este iminent să lovească în apropierea voastră atunci când simţiţi că părul vi se ridică în cap sau aveţi senzaţia de furnicături pe piele.
Dacă nu vă puteţi adăposti cât mai repede, ghemuiţi-vă cât de mult puteţi, dar nu vă întindeţi niciodată pe sol. De asemenea, nu staţi sub copaci, aceştia sunt înalţi şi au mari şanse să fie loviţi de fulger.
După ce v-aţi ghemuit, acoperiţi-vă urechile cu mâinile, ca să vă protejaţi auzul în cazul unui trăznet.
Încercaţi să staţi în aşa fel încât să atingeţi solul doar cu vârfurile picioarelor. Fulgerul poate lovi mai întâi în pământ şi apoi să intre în corpul vostru.
De asemenea, trebuie să staţi cu călcâiele unite, astfel încât fulgerul va intra printr-un picior şi va ieşi în sol prin alt picior, fără să afecteze restul corpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

com...!