ezoterismuluman.blogspot.ro Web analytics


miercuri, 23 aprilie 2014

Locurile misterioase din New York


Chiar dacă  New York City este cel mai aglomerat oraş din SUA , puţini locuitori ai săi cunosc cu adevărat toate locurile sale ascunse . Dincolo de oraşul în care se derulează viaţa cotidiană a celor  peste 8 milioane de newyorkezi , există un  New York misterios , uitat , abandonat sau pur şi simplu ignorat. Aceste locuri misterioase, chiar dacă nu sunt prezentate în ghidurile turistice ale oraşului , aşteaptă să fie descoperite de cei nerăbdători să afle lucruri noi.


1.Staţia de metrou City Hall




Sistemul de metrou din New York este cunoscut ca fiind cel mai complet sistem de transport din SUA. Maiestuoasa staţie de metrou de sub Primărie a fost închisă în 1945 . Staţia este o capodoperă arhitecturală cu plafoane arcuite şi acoperite cu placuţe ceramice inspirate din arta antica şi deasemenea cu sticlă transparentă.

O altă capodoperă din New York-ul subteran cunoscută sub numele de Underbelly Project, adoposteşte o adevărată „galerie” clandestină de artă stradală.


2. „Galeria şoaptelor” in  Terminalul Grand Central




Galeria şoaptelor este reprezentată de arcadele situate în faţa  Oyster Bar & Restaurant. Locul posedă o proprietate acustică mistică: când două persoane stau lipite de arcade şi şoptesc, ele îşi pot auzi reciproc  vocea ca şi cum ar fi telegrafiată. Conform unor zvonuri, legendarului cântăreţ de jazz ,Charles Mingus, îi plăcea să cânte sub aceste arcade. Astăzi Galeria Şoaptelor este mai populară în rândul cuplurilor de îndrăgostiţi care îşi fac cereri în căsătorie şoptite.

3.Grădinile  de pe acoperişul Rockefeller Center




Pe acoperişul Rockefeller Center sunt  5 grădini  create după ideea peisagistului englez Ralph Hancock  între anii 1933 şi 1936. Grădinile au fost închise în 1938 , dar mai pot fi văzute de  pe puntea de observaţie Top of the Rock

4.Pista de bowling de la Frick Collection




Frick Collection este o  vilă situată pe Upper East Side care a fost deţinută de industriaşul englez din secolul al XIX lea,Henry Clay Frick. Această bijuterie arhitecturală are un complex de bowling subteran pus în folosinţă de Frick în 1914. Acest loc de joacă al magnatului Frick avea pereţi cu lambriuri de mahon ,şi benzi din pin şi arţar.Setul de bile făcut la comandă încă e în stare de bună.
După moartea lui Frick în 1919,  pista de bowling  a fost abandonată ,iar ulterior restaurată în 1997.
5.Rămăşiţele  zidului Berlinului din parcul Paley



Rămăşiţele din Zidul Berlinului sunt amplasate într-o mică piaţă de pe 520 Madison Avenue. Cinci secţiuni din Zidul Berlinului, având 3,5 metri înălţime şi 6 metri lungime,sunt expuse aici încă din 1990. Faţa vestică a acestor secţiuni este desenată de artiştii germani Thierry Noir şi Kiddy Citny. Faţa estică a acestor plăci de beton este lăsată nedesenată ,aşa cum era ea în perioada regimului comunist al Germaniei de Est. La prima vedere totul pare doar o banală pictură murală.  Mulţi din lucrătorii care îşi petrec pauza de prânz în parc , nu cunosc faptul că au în faţă o bucată din istorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

com...!