ezoterismuluman.blogspot.ro Web analytics


luni, 28 aprilie 2014

Reincarnarea si universurile paralele


Pentru ca subiectul reincarnarii a starnit un mare interes voi incerca sa serializez cateva articole despre aceasta tema, evident prin unghiul de vedere al unor autori celebri. In viziunea lui Robert Charroux, reincarnarea este fenomenul prin care sufletul unei fiinte trece din corpul unui defunct in cel al unui nou-nascut.
Aceste transferuri, numite si transmigratii, comporta diferite modalitati. Daca viata unui om a fost curata, sufletul sau se transfera intr-un corp nobil si va avea putine reincarnari inainte de a ajunge la Dumnezeu sau la stadiul de fiinta perfecta.
In caz contrar, el va suferi penitente, asteptari si va trebui sa faca un lung ciclu de pregrinari purificatoare in functie de pacatele si meritele trecute, reprezentate de karma, care este o supunere la inlantuirea cauzelor.
In particular, reincarnarea este o doctrina a spiritului anexata de spiritualisti. Ea are cateva variante: paliangenezia, metensomatoza si mai ales metempsihoza, care in greceasca inseamna deplasarea sufletului, aceasta fiind una dintre cele mai vechi teorii din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

com...!